Aanleveren banner

Aanleveren

Grafisch & MultiMedia Management

Logo van G3M

ADRESSEN VEILIG AANLEVEREN

Zoals u weet is het belangrijk om zeer zorgvuldig met adresbestanden om te gaan. Zo mag u ten alle tijden GEEN adressen via de e-mail versturen.

 

Om toch zo makkelijk en veilig mogelijk bestanden bij ons aan te leveren, gebruiken wij BOXU. Een clouddienst die alles veilig op Nederlandse servers opslaat, dus ten alle tijden is data veilig onder Nederlandse wetgeving.

 

Wij kunnen voor u een aparte map aanmaken met een wachtwoord waar u de bestanden in kan zetten, alleen u en wij kunnen deze map dan benaderen om zo adresbestanden en proeven van brieven etc. veilig uit te wisselen. Wij maken graag voor een gedeelde map aan.

 

Wilt u een eigen beveiligde cloud omgeving? Neem gerust contact met ons op of download de brochure.

AANLEVEREN MET EMAIL/WETRANSFER

Wij hebben geen FTP-server. Kleine bestanden (max. 10 MB) kunt u aanleveren over de email naar uw contactpersoon bij G3M.

 

Voor grotere bestanden kunt u gebruik maken van de gratis dienst van WeTransfer. Makkelijk in gebruik, gratis en geen registratie.

PDF DOCUMENTEN

Bij voorkeur krijgen wij een kant en klaar PDF document aangeleverd. Vanuit diverse opmaak pakketten kan makkelijk een PDF gemaakt worden. Als dit niet het geval is zal er een PDF gemaakt moeten worden doormiddel van een PDF creator, bijvoorbeeld Adobe Acrobat.

Let bij het aanleveren van een PDF altijd op:

 

 • Ingesloten fonten
 • Controleer dit in Acrobat (Reader) door de PDF te openen en via "Bestand" op "Eigenschappen" te klikken. Ga dan naar het tabblad "Fonts". Hier moet achter het font "Ingesloten subset" staan.
 • Hoge Resolutie (minimaal 300 DPI)
 • Afloop (Rondom 3 mm)
 • Juiste kleuren (CMYK of Pantone kleuren)
 • Juiste snijtekens

WOORDENLIJST

Lettertypen

Let op dat alle lettertypes in PDF documenten ingesloten zitten en bij andere bestanden de letters zijn omgezet naar outlines, contouren, paden en/of rasters. Bij open bestanden zoals Indesign moeten de lettertypen los meegestuurd worden.

 

Afloop / snijmarge

Hou met het opmaken van een document altijd rekening mee dat er een afloop aanwezig is van 3 mm. Dit voorkomt dat er witranden ontstaan rondom uw drukwerk i.v.m. het snijden. Bijvoorbeeld bij een A4 briefpapier (210 x 297 mm) word het met afloop 216 x 303 mm. Let er tevens op dat uw tekst en afbeeldingen niet te dicht op het schone formaat zet. Houd rekening met een afstand van minimaal 4 mm voor een mooi resultaat.

 

Resolutie

Alle afbeeldingen en foto's moeten tenminste 300 DPI zijn voor een goed resultaat. Bij een lagere resolutie kunnen er slechtere resultaten optreden. Houd er rekening mee dat er vanuit niet professionele DTP pakketten vaak een lagere resolutie uitkomt (b.v. bij MS Word).

 

Kleur

Gebruik altijd bij fullcolor de kleurmodus CMYK. RGB kleurmodus kan leiden tot fletsere kleuren omdat RGB omgezet word naar CMYK. RGB kleurmodus wordt gebruikt voor schermweergave en CMYK word gebruikt als drukkleuren. Indien u gebruik maakt van PMS kleuren in fullcolor, dienen deze omgezet te zijn naar CMYK. Geef nooit een eigen naam aan een PMS kleur, maar behoud de originele naam. Sla een eigen gemengde kleur ook niet op als steunkleur, maar als Processkleur.

 

Lijnen

Lijnen die dunner zijn dan 0,25 pt wordt door ons systeem gecorrigeerd naar 0,25 pt, dit is dan ook een minimum.

 

Transparantie

Bepaalde transparanties kunnen problemen veroorzaken bij het drukken. Opmaak pakketten zijn hier verder in dan rip-systemen en kunnen dit in veel gevallen niet en/of slecht aan. Wanneer er een "doorschijnende" kleur, ofwel een bepaald percentage van de kleur, toegepast wordt, is het van belang te weten dat +/- 20% de minimale doorschijnendheid factor (opacity) is. Probeer zoveel mogelijk met "dekking" te werken i.p.v. met transparantie, dit geeft de minste problemen.

OPEN DOCUMENTEN

U kunt ook open documenten aanleveren, wij zullen wel extra DTP kosten in rekening brengen hiervoor. U krijgt van ons dan ook een PDF ter controle.

Zorg dat u bij in alle gevallen de fonten, afbeeldingen e.d. ook meestuurt.

De volgende programma's ondersteunen wij:

 

 • Adobe Indesign, Photoshop, Illustrator
 • Quark Xpress
 • Microsoft Word en Powerpoint
  LET OP! Alleen in 1 kleur of Full Color mogelijk en lage resolutie.
 • TIFF, PSD, JPG, AI, EPS is ook mogelijk in sommige gevallen, vergeet hier ook niet de afloop en de snijtekens.
 • Eenvoudig in gebruik
 • Vanaf elk device
 • Veilig in de Cloud
 • Vanuit BOXU eenvoudig delen
 • 30 dagen gratis,
  daarna vanaf € 1,50 per maand

BOXU

Download de brochure van BOXU.

G3M - Grafisch & MultiMedia Management

Platinastraat 78

2718 RX  Zoetermeer

Telefoon 079 - 331 30 60

E-mail

k.v.k. 50871072